Arkitekturmässan Nordic Architecture Fair

Den nordiska arenan för framtidens arkitektur och stadsplanering. Träffa branschen och diskutera hur framtidens samhällen skall planeras, byggas och fungera.

Arkitekturspår

Under Nordic Architecture Fair får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom stadsplanering, arkitektur och smart byggande under fyra olika arkitekturspår.

Soulklubben Nordic Harlem

Ta med dig kollegor och kunder och avsluta dagen tillsammans med mat, dryck och underhållning på Nordic Harlem!

Boka in den 15-16 oktober 2019 på Svenska Mässan i Göteborg.

Då är det återigen dags för Nordic Architecture Fair – mötesplatsen för framtidens arkitektur och stadsplanering. Under två händelserika dagar sammanstrålar arkitekter, stadsplanerare, fastighetsägare, ingenjörer och byggherrar för att diskutera en av vår tids största frågor. Hur skall framtidens samhällen se ut och fungerar. Kom förbi mässan, ta del av debatten och var med och påverka.

Välkommen till Nordic Architecture Fair på Svenska Mässan i Göteborg 15-16 oktober 2019!

Tre arkitekters förväntningar

Vi tycker att årets Nordic Architecture Fair ser riktigt intressant ut. Men för att verkligen försäkra oss om att vi är på rätt spår hörde vi av oss till tre rutinerade göteborgsarkitekter för att fråga vilka förväntningar de har på mässan i oktober.

– Jag lockas verkligen av temat hållbarhet: reuse, rethink och remake. Jag tror väldigt mycket på ett annat sätt att bygga, där återbruk och cirkulärt tänkande tar en mycket större plats än idag.

 

Tinna Harling är arkitekt och processledare. Hon är även projektledare för det Vinnovafinansierade projektet ”Egnahemsfabriken”, som bygger och ritar hus för unga, äldre och nyanlända. Tidigare har Tinna även varit planarkitekt på Tjörns kommun i många år.

– Jag tycker att hållbarhet är ett spännande tema, men samtidigt vill jag inte gå på ytterligare en konferens där det bara upprepas att hållbarhet är viktigt. Jag vill ha action och få de senaste idéerna utifrån den tekniska utvecklingen. Sedan är jag också intresserad av mässans fokus på träbyggande – det är ett område där jag både vill förkovra mig och skapa samarbeten. Slutligen ska jag inte sticka under stolen med att jag lockas av affärssidan av mötesplatsen Arkitektforum. Förhoppningsvis kan jag som egen arkitekt nätverka där och knyta nya affärskontakter.

 

Henrik Markhede är arkitekt och delar sin arbetstid mellan egen verksamhet och en tjänst på Chalmers som konstnärlig lektor i stadsbyggnad.

– Ja, hållbarhet är verkligen ett tema som engagerar mig som arkitekt. Jag tror på en innovativ design som förenklar den hållbara utvecklingen. Min erfarenhet är att människor är rätt lata och vill få hjälp med att leva hållbart. Där kan vi arkitekter bistå. När vi konstruerar och bygger hus kan vi till exempel se till att underlätta för tjänster som cykeluthyrning och laddning av elbilar. Sedan är det viktigt att tänka på alla tre dimensionerna av hållbarhet. Den ekologiska dimensionen är givetvis central, men även de sociala och ekonomiska perspektiven är viktiga.

 

Mia Lundin, slutligen, har varit arkitekt i närmare 20 år och arbetar för tillfället på Tengboms arkitekter i Göteborg.

Senaste nytt från Nordic Architecture Fair

Inga resultat

Tre snabba till en utställare

15 juli / 2019

Arkitektforum är en mötesplats för affärer under årets Nordic Architecture Fair. Mitt på mässgolvet erbjuds en paviljong där arkitektkontor, städer, kommuner, exploatörer och fastighetsutvecklare kan presentera sina visioner och utvecklingsplaner. Detta blir en unik mötesplats eftersom Nordic Property Expo med Investeringsforum pågår parallellt med Nordic Architecture Fair. Allt pågår samtidigt...

Läs vidare

Arkitekter möter investerare på årets Nordic Architecture Fair

04 april / 2019

Den 15-16 oktober 2019 är det dags för Nordic Architecture Fair på Svenska Mässan i Göteborg. För första gången arrangeras den parallellt med fastighetsmässan Nordic Property Expo. - Att mässorna går samtidigt och på samma plats gör det extra intressant. Det är viktigt att arkitekturen diskuteras tillsammans med fastighetsägare, byggherrar och investerare. Vi behöver ett forum för att möta våra b...

Läs vidare

Vinnaren av Nordic Architecture Fair Award

07 november / 2017

Vinnaren av Nordic Architecture Fair Award 2017 blev bidraget Snabba hus av Andreas Martin-Löf Arkitekter.  Juryns motivering The finalists in the Nordic Architecture prize demonstrated architectural sophistication through deft use of simple gestures and restrained material palettes. In addition to praising design, the prize also has the opportunity to shed light on some of the most press...

Läs vidare

Hög kvalitet när Nordens bästa arkitektur ska utses

27 oktober / 2017

Nyinstiftade Nordic Architecture Fair Awards är redan en succé. Nu tävlar åtta utvalda bidrag om den prestigefyllda utmärkelsen. – Tävlingen känns väldigt lovande, säger jurymedlemmen Julien De Smedt. Med 134 inlämnade förslag är Nordic Architecture Fair Award den största arkitekturtävlingen i Norden. Att välja ut guldkornen har varit svårt, säger Julien De Smedt, den prisbelönta belgiske arki...

Läs vidare

”Snart har vi bara gröna lån”

27 oktober / 2017

Pengar växer ju inte på träd. Möjligen med ett undantag: gröna obligationer. De bidrar till en hållbar utveckling och har idag ett globalt marknadsvärde på över 300 miljarder gröna dollar. – I framtiden kommer du inte att ha råd att inte ha grön finansiering av ditt byggprojekt, säger Per Lindblad på SEB. Under rubriken Pengar växer på träd samtalar Per Lindblad, Head of Real Estate Finanse p...

Läs vidare

Anmäl dig till Nordic Architecture Fairs nyhetsbrev

Anmäl dig här

Arrangeras av

I samarbete med

Vi arbetar i verktyget Hållbart Evenemang. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Det viktiga är att bli medveten om verkligheten och våga utvecklas. Vi har svarat på ett stort urval frågor inom miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Frågorna är noga utvalda och bygger på ISO 20121. Läs mer om hur vi svarat och arbetar.