Pressreleaser från utställare

Allmännyttan väljer skiffer

2017-12-05 08:00:00

Kommunala bostadsbolag som väljer att använda skiffer på fasader har under året ökat. Projekten där skiffer efterfrågas utgörs både av nybyggnation av skolor, offentliga byggnader och bostadsområden, men även vid fasadrenoveringar ses skiffer som ett alternativ. Att allmännyttan väljer skiffer är ett gott tecken på ett ökat hållbart byggande i framtiden.

Läs mer

Nyhet i SEASIDE GARDEN väderskyddslösningar™ - Styra ljus & skugga

2017-11-05 17:05:00

Grundfunktionen i SEASIDE GARDEN väderskyddslösningar™ för utemiljöer är att skydda mot regn, vind och sol när det behovet finns och för att värna om OpenAir- känslan i uteserveringar och uteplatser. Senaste funktionen är att i vågräta lösningar också styra skugga och ljusinsläpp med hjälp av motordrivna aluminiumlameller. Europas första & största uteservering med detta lamelltak finns i Karlstad.

Läs mer

Brandsäkra sandwichpaneler - ett hett alternativ

2017-11-03 09:08:58

På Nordic Architecture Fair i Göteborg 7-8 november kommer Lindab visa besökarna hur deras lösningar kan vara med och bidra till framtidens byggnader. Lindabs flaggskepp under mässan är deras unika brandsäkra sandwichpanel.

Läs mer

Framtidens hissar kommer i platta paket

2017-10-06 11:16:00

Kalea Lifts modulbaserade hissar levereras i platta hanterbara paket och kan installeras utan större byggnadsanpassningar. Plattformshissar av den här typen har funnits sedan 1970-talet. Nu erbjuder Kalea Lifts även modulbaserade korghissar med full komfort. Kalea Lifts ställer ut på Nordic Architecture Fair 7-8 november i Göteborg för att sprida kunskap om företagets modulbaserade hisslösningar.

Läs mer