Tack för i år!

Stort tack till alla besökare, utställare, partners, talare och andra som på ett eller annat sätt bidrog till att göra Nordic Architecture Fair 2019 till en givande och affärsskapande mötesplats.

Välkommen till Nordic Architecture Fair

Konferens, öppna scener, arkitektforum, utställning, och branschfest!
Allt detta på den nordiska arenan för framtidens arkitektur och stadsplanering – där Nordic Architecture Fair arrangeras parallellt med Nordic Property Expo.

Tre arkitekters förväntningar

Vi tycker att årets Nordic Architecture Fair ser riktigt intressant ut. Men för att verkligen försäkra oss om att vi är på rätt spår hörde vi av oss till tre rutinerade göteborgsarkitekter för att fråga vilka förväntningar de har på mässan i oktober.

– Jag lockas verkligen av temat hållbarhet: reuse, rethink och remake. Jag tror väldigt mycket på ett annat sätt att bygga, där återbruk och cirkulärt tänkande tar en mycket större plats än idag.

 

Tinna Harling är arkitekt och processledare. Hon är även projektledare för det Vinnovafinansierade projektet ”Egnahemsfabriken”, som bygger och ritar hus för unga, äldre och nyanlända. Tidigare har Tinna även varit planarkitekt på Tjörns kommun i många år.

– Jag tycker att hållbarhet är ett spännande tema, men samtidigt vill jag inte gå på ytterligare en konferens där det bara upprepas att hållbarhet är viktigt. Jag vill ha action och få de senaste idéerna utifrån den tekniska utvecklingen. Sedan är jag också intresserad av mässans fokus på träbyggande – det är ett område där jag både vill förkovra mig och skapa samarbeten. Slutligen ska jag inte sticka under stolen med att jag lockas av affärssidan av mötesplatsen Arkitektforum. Förhoppningsvis kan jag som egen arkitekt nätverka där och knyta nya affärskontakter.

 

Henrik Markhede är arkitekt och delar sin arbetstid mellan egen verksamhet och en tjänst på Chalmers som konstnärlig lektor i stadsbyggnad.

– Ja, hållbarhet är verkligen ett tema som engagerar mig som arkitekt. Jag tror på en innovativ design som förenklar den hållbara utvecklingen. Min erfarenhet är att människor är rätt lata och vill få hjälp med att leva hållbart. Där kan vi arkitekter bistå. När vi konstruerar och bygger hus kan vi till exempel se till att underlätta för tjänster som cykeluthyrning och laddning av elbilar. Sedan är det viktigt att tänka på alla tre dimensionerna av hållbarhet. Den ekologiska dimensionen är givetvis central, men även de sociala och ekonomiska perspektiven är viktiga.

 

Mia Lundin, slutligen, har varit arkitekt i närmare 20 år och arbetar för tillfället på Tengboms arkitekter i Göteborg.

Senaste nytt från Nordic Architecture Fair

Inga resultat

Han bor i en container

07 oktober / 2019

Eliott Spenner är 20 år gammal, kommer från Helsingborg och flyttade till Göteborg för drygt ett år sedan. Han läser Systemvetenskap på Göteborgs universitet, driver en egen reklambyrå, är ständigt uppkopplad och gillar framför allt att arbeta med rörligt media – med andra ord är han en typisk representant för Generation Y, en ”millenial”. Och så bor han i en container. Vi möter Eliott ute på L...

Läs vidare

Världsnamn till Nordic Architecture Fair för att diskutera framtiden

07 oktober / 2019

Fler och fler människor världen över väljer att bo i städer och vi står inför enorma globala utmaningar för att skapa hållbara städer med en grön livsstil. Kanske kommer lösningarna på våra utmaningar från en ny arkitektkår som består av unga, socialt drivna kvinnor? Utifrån denna frågeställning kommer Manon Mollard, ny redaktör för det ansedda magasinet The Architectural Review, att leda ett ar...

Läs vidare

Hon curerar nytänket

03 oktober / 2019

Utställningen Young Architecture vill lyfta fram arkitektur skapad av unga, nyutexaminerade arkitekter från Norden och Baltikum. Den som har fått det hedersamma uppdraget att curera denna utställning heter Hilda Alfredsson och är själv en ung kvinna med ett starkt intresse för både arkitektur och utställningar. Vi passade på att ställa några frågor till henne så här ett par veckor före tillställ...

Läs vidare

Unga arkitekter möter världsnamn under årets Nordic Architecture Fair

30 september / 2019

  Under årets mässa Nordic Architecture Fair, som startar om två veckor, görs extra satsningar på unga arkitekter. Bland annat kommer 28 baltiska och nordiska arkitekturstudenter visa upp sina examensarbeten i utställningen Young Architecture. Under mässan deltar även Manon Mollard, ny redaktör för det ansedda magasinet The Architectural Review, för att prata om hur en ung kvinnlig yrkes...

Läs vidare

Ta i trä för framtiden

30 september / 2019

Trästad är föreningen för ett samhällsbyggande i samverkan mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi. Föreningen har som främsta uppgift att sprida kunskap och inspiration för att öka träbyggandet i Sverige. Arkitekten Jessica Becker är föreningens verksamhetsledare och hon kommer att framträda vid ett par spännande programpunkter på den öppna scenen under de parallella mässorna Nordic Arc...

Läs vidare

Anmäl dig till Nordic Architecture Fairs nyhetsbrev

Anmäl dig här

Arrangeras av

I samarbete med

Mediapartners

Vi arbetar i verktyget Hållbart Evenemang. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Det viktiga är att bli medveten om verkligheten och våga utvecklas. Vi har svarat på ett stort urval frågor inom miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Frågorna är noga utvalda och bygger på ISO 20121. Läs mer om hur vi svarat och arbetar.